Thursday, August 15, 2013

Miks üldse blogi "hea une otsingul" eksisteerib?

Natuke veel sellest, miks ma olen loonud uue blogi nimega "Hea une otsingul"

Kuigi olen suur magaja, kes võib täisti vabalt 12 tundi järjest magada, esineb minulgi perioode, kus und ei tule. Miks see nii on? Millal muutub kehvasti magamajäämine juba unehäireks? Mida teha, et seda muuta? Kuidas end jälle "endiseks" saada?

Või mida teha, kui väsimus on kallal, aga aju töötab omasoodu? Järgmine hommik on tähtis intervjuu või reisile minek, aga ärevus ei anna asu ja und ei tule. Kas sellest on võimalik lahti saada? Kas saab end mõtte jõul magama "sundida"? Mida teha, kui aju kuidagi välja lülituda ei suuda? Tekib hea idee ja kuigi kõik vajalik on tehtud, nt reaalsed ettevalmistused, aga voodis olles töötab ikka aju täisvõimsusel. Eile oli mul üsna keeruline end unelainele saada, sest peas keerlesid ideed, mida täna siia blogisse kirjutada :)

Milline osa on magamisel ja magama jäämisel meie ümbrusel? Kuidas saada lahti harjumusest magada täielikus vaikuses ning osata uinuda isegi rock kontserdil, kui seda peaks vaja olema? Kas on normaalne tahta  magada alati täiesti pimedas? Mida teha, kui vaid oma voodi on see kõige õigem paik- võõras kohas uinumise probleemid?

Millise voodipesu peaks valima? Kas eelistada vati- või suletekki? Või hoopiski villatekki? Kas magada alasti või pidźaamas, kumb on parem, kumb on tervislikum?

Unenäod, need on juba omaette suur teema. Kas me kõik näeme unenägusid, kuigi paljud meist seda ei mäleta? Kuidas meelde jätta paremini unenägusid? Kuidas neid analüüsida? Kas unenäod lähevad täide? Millised unenäod lähevad täide?

Niipalju küsimusi, nii palju vastuseid :)

No comments:

Post a Comment